Proud Sewist

Friday, October 6, 2017

Pola Lengan / Drafting basic sleeve pattern

Assalamualaikum

Hari ni saya nak share teknik lain untuk melukis pola lengan.

Pola Lengan 
How to Draft basic sleeve pattern 

Thursday, September 28, 2017

Pola Gathered Dress / Abaya Doll

POLA DRESS KEDUT

Assalamualaikum
Salam Jumaat

hari ni saya nak share cara sy buat baju dress kedut neh

guna asas pola ja, then tambah la kedut2 tuh! jadi lah dress yang tersangat comel

Fabric Needed = 4m bidang 45
Material = Dull Satin




JOM FOLLOW JOURNEY MENJAHIT SAYA DI

1. Instagram : https://www.instagram.com/idzyanismail/

2. Facebook : https://www.facebook.com/IdzyanIsmail/

3. Blogger :
http://idzyanismail.blogspot.my/

4. Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCvlTIem1Fzyt0WKlmb76fNQ


===============================
Tempahan MenjahitOnline slot NOVEMBER ke atas sahaja
===============================
💙 Tempahan baju wanita & kanak-kanak SAHAJA
💛 Tempahan baju tunang & akad nikah
💜 Tempahan Raya Haji (Open)
💚 Harga upah bergantung pada design baju
💙 Tunjuk design dahulu & tanya berapa meter fabrik diperlukan
💜 Tempahan baju berpesak TIDAK diterima
💛 Ukuran Badan? Pilih standard size chart XS - 8XL dari saya ATAU pos baju kurung moden yg selesa dipakai
❤http://www.wasap.my/60134177974

Klik link 👆 untuk terus direct whatsapp saya tanpa perlu save number! Senang kan? 😁



#polabyidzyanismail #sewwithidzyanismail


#patternmaking

Thursday, August 10, 2017

Pola Kurung Side Peplum / Side peplum pattern


Hai 
Assalamualaikum 




Hasil Baju Yang dah siap 
baju ni kita letak peplum di tepi sebab tu nama nya side peplum

Untuk dapatkan radius kita tengok chart di bawah, ukur lilit kawasan yang kita nak letak peplum tuh 





====================
Tempahan Menjahit Online
====================
💙 Tempahan baju wanita & kanak-kanak SAHAJA
💛 Tempahan baju tunang & akad nikah
💜 Tempahan Raya Haji (Open)
💚 Harga upah bergantung pada design baju
💙 Tunjuk design dahulu & tanya berapa meter fabrik diperlukan
💜 Tempahan baju berpesak TIDAK diterima
💛 Ukuran Badan? Pilih standard size chart XS - 8XL dari saya ATAU pos baju kurung moden yg selesa dipakai

Klik link 👆 untuk terus direct whatsapp saya tanpa perlu save number! Senang kan? 😁