Proud Sewist : Tulip Top Pattern Inspired Zizie Ezzete

Sunday, August 6, 2017

Tulip Top Pattern Inspired Zizie Ezzete

Assalamualaikum


Untuk pola baju kali ni
memerlukan
5.5m kain bidang 45"
5m bidang 60"

Untuk normal size xs - xl

untuk plus size pandai-pandai tambah sendiri

Baju ni saya dah olah mengikut cara saya, kalau ikut cara zizie memang sexy terlebih. jadi saya buat cara x sexy sangat



Bahagian tulip ni, depan dan belakang sama sahaja pola nya. Cara jahit tulip ni untuk buat finishing tulip, with right side together kita jahit keliling tulip kecuali bahagian pinggang dan terbalikkan nya. Sebab tu lah kita kena potong 4 keping, sebab bahagian depan 2 keping belakang dua keping. kalau nak jahit baby seam pun blh, cuma kejadian tulip akan jadi tak cantik, dia akan curvy-curvy sikit



FOR CUSTOM MADE DRESS

💙 Tempahan baju wanita & kanak-kanak SAHAJA
💛 Tempahan baju tunang & akad nikah
💜 Tempahan Raya Haji (Open)
💚 Harga upah bergantung pada design baju
💙 Tunjuk design dahulu & tanya berapa meter fabrik diperlukan
💜 Tempahan baju berpesak TIDAK diterima
💛 Ukuran Badan? Pilih standard size chart XS - 8XL dari saya ATAU pos baju kurung moden yg selesa dipakai



No comments:

Post a Comment